Lyserød Lørdag er de frivilliges fortjeneste

IMG_3869

I Frederikshavn har Kræftens bekæmpelses lokalforening solgt lodder til det gode formål i løbet af hele ugen. Foto: Trine Vestergaard


På lørdag støtter hele landet brysterne. Ude i lokalforeningerne er det de frivillige, der får hjulene til at dreje rundt.

Af Trine Vestergaard

Landet over sælges der lyserøde kager, butikker laver særlige tilbud og lokalforeninger arrangerer store og små events. Det er alt sammen med til at skabe fællesskab ude i byerne.

Lyserød Lørdags styrke er den lokale forankring, mener Iben Ammentorp Bentzen, der er Projektleder på Lyserød Lørdag hos Kræftens bekæmpelse.

”Det er det lokale engagement, der er kernen,” siger hun og fortæller samtidig, at de frivillige både kontakter medier og erhvervsdrivende, og på den måde får udbredt kampagnen. Derfor mener hun ikke, at konceptet kunne eksistere uden dem.

Når en bliver ramt, bliver alle ramt
Hun fortæller, at man hos Kræftens Bekæmpelse håber, at Lyserød Lørdag giver følelsen af, at det er befolkningens indsamling.

”Det er en anledning til at mødes og glædes, men også en mulighed for at tale om de hårde ting,” siger Iben Ammentorp Bentzen. Hun understreger, at brystkræft rammer hver 9. kvinde og derfor påvirker mange.

“Til Lyserød Lørdag kan man føle, at man gør noget,” siger hun.

Du kan være med
I år er der 250 frivillige arrangører tilmeldt Lyserød Lørdag, og hos Kræftens Bekæmpelse håber man på at indsamle 4,5 mio. kr. til den gode sag. Ifølge Iben Ammentorp Bentzen blev der sidste år indsamlet 4,1 mio. kr, men på grund af det stigende engagement ude i byerne, håber man i år at indsamle endnu flere penge.

Hvis du ønsker at tage del i Lyserød Lørdag i Nordjylland, er der også gode muligheder for det. Du kan se en oversigt over lyserøde events nær dig her.