Borgmester: Derfor skal Søfartsstyrelsen til Frederikshavn

victorfoto

Søfartsstyrelsen forventes at være blandt de statslige arbejdspladser, som regeringen vil lægge ud i landet. Foto: Victor Viemose

Frederikshavn er yderst egnet til at huse Søfartsstyrelsen, mener borgmester Birgit S. Hansen (S), der peger på den maritime profil og vækstpotentialet i havnene som gode argumenter.

Af Victor Viemose Andersen

Frederikshavn er det oplagte sted at kigge hen, når og hvis Søfartsstyrelsen skal have et nyt hjem. Det mener byens borgmester Birgit S. Hansen (S).

Inden Folketingets åbning på tirsdag i næste uge forventes Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V), at løfte sløret for, hvilke statslige arbejdspladser, der skal rykkes

Det kunne meget vel være Søfartsstyrelsen, der lige nu har adresse i København, men som meget gerne komme til Frederikshavn, hvis det står til borgmesteren.

Maritim profil
Også Svendborg har lagt billet ind på Søfartsstyrelsen, men Frederikshavns har nogle kvaliteter, som bør give den nordjyske bejler en fordel, mener Birgit S. Hansen (S).

”Søfartsstyrelsen ville komme tæt på en maritim klynge, der har et stort vækstpotentiale og også huser andre statslige maritime aktører. Vi investerer desuden flittigt i vores havne og ligger tæt på et travlt farvand. Så vi mener, vi har de kvaliteter, der skal til,” siger Birgit Hansen (S).

Skulle Søfartsstyrelsen flytte et andet sted hen eller blive i København er det dog ikke nogen katastrofe, mener hun. Det primære er at vise flaget.

”Det vigtigste er, at vi har gjort det klart, at vi er et interessant sted, og herfra må det være op til ministrene at tage en beslutning. Og her håber jeg da, at de også tænker på os i nord,” siger hun.

Mange nye arbejdspladser
Ender alt lykkeligt, vil Søfartsstyrelsen blive en del af den store havneudvidelse til 571 mio. kroner, som kommunen planlægger at gennemføre i løbet af de kommende år.

Op imod 3000 arbejdspladser forventes etableret som følge af udvidelsen, inklusive evt. 200 fra Søfartsstyrelsen. En stor udfordring, men en udfordring, som kan overvindes, mener Birgit S. Hansen (S).

”Der er selvfølgelig en udfordring i at sikre, at virksomhederne og styrelserne får den arbejdskraft, de efterspørger. Dels prøver vi, at omskole dem vi har, og dels håber vi på tilflytning. Men vi har set, at når der er spændende jobs, så rykker folk også til,” siger hun.

Redaktionen har kontaktet Erhvervs- og vækstministeriet, som ikke ønskede at udtale sig om Frederikshavns muligheder forud for ministerens fremlæggelse af planen.